Taker Karlson optužio američke vlasti za curenje informacija

Prema riječima Karlsona koji je dao intervju Jutjub blogeru Leksu Fridmanu, Snouden nije želio da njihov sastanak u Moskvi bude objavljen u javnosti i on nikome nije rekao za razgovor sa bivšim specijalcem

28.02.2024. 09:49
  • Podijeli:
taker karlson, 12 feb 2024 - profimedia-65ca3eb33293b.webp Foto: Profimedia

Američki novinar Taker Karlson optužio je američku vladu za "curenje" informacija poslije njegovog sastanka sa bivšim američkim obavještajcem Edvardom Snoudenom u Rusiji.

Prema riječima Karlsona koji je dao intervju Jutjub blogeru Leksu Fridmanu, Snouden nije želio da njihov sastanak u Moskvi bude objavljen u javnosti i on nikome nije rekao za razgovor sa bivšim specijalcem.

"On (Snouden) je rekao da...Više volim da niko ne zna da smo se sreli...Jedini razlog zašto vam ovo govorim...Semafor...je prenio informacije koje je dobio od američkih obavještajnih agencija, a koje su procurile suprotno mojim interesima koristeći sopstvena sredstva...u navodno slobodnoj zemlji" dodao je Karlson, prenose RIA Novosti.

Karlson se, tokom putovanja u Rusiju, sastao sa Snoudenom i Tarom Rid, koja je optužila aktuelnog predsjednika SAD Džozefa Bajdena, sa kojim je ranije sarađivala, za uznemiravanje.

Ranije je Karlson u intervjuu Blejzu rekao da je uvjeren da su ga prije intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom pratile američke obavještajne agencije.

Karlson je u februaru intervjuisao ruskog lidera Vladimira Putina.

Značajan dio dvočasovnog razgovora posvećen je ukrajinskom sukobu i odnosima Rusije sa SAD, NATO i Zapadom.

Intervju objavljen u noći 9. februara imao je više od 200 miliona pregleda na društvenoj mreži X.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()