Tursku zahvatili šumski požari, od početka juna ih bilo aktivno više od 400

Požari na zapadnoj obali Anadolije su stavljeni pod kontrolu, dok se nastavljaju napori da se gase požari u Selcuku i Menderesu

30.06.2024. 22:45
  • Podijeli:
Turska_pozari_foto_AA (2)-6681b11e00afe.webp Foto: AA

Porast temperature doveo je do velikog broja šumskih požara u Turskoj. Prema informacijama Ministarstva poljoprivrede i šumarstva u 430 šumskih požara od 1. do 23. juna uništeno je 3.733 hektara šumskog zemljišta.

Od toga se 21 požar proširio sa poljoprivrednih površina, pri čemu je oštećeno ukupno 1.116 hektara šumskog zemljišta.

Ministar poljoprivrede i šumarstva Turske Ibrahim Yumaklı saopćio je da je intenzitet požara u Balıkesir Susurluku značajno smanjen i da su u toku intervencije na požarima u Izmir Selcuku i Menderesu.

Požari na zapadnoj obali Anadolije su stavljeni pod kontrolu, dok se nastavljaju napori da se gase požari u Selcuku i Menderesu.

U Susurluku, na sjeverozapadu Turske, stavljen je pod kontrolu požar koji je izbio 29. juna na poljoprivrednom zemljištu i proširio se na šumu.

Regionalna uprava za šumarstvo Balıkesir angažovala je 90 ljudi, avion, dva helikoptera i šest kanadera.

Yumaklı je naglasio važnost sprečavanja požara prije nego što izbiju i istakao kolektivnu odgovornost javnosti u postizanju ovog cilja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()