Španija deklasirala Gruziju i zakazala okršaj s Njemačkom u četvrtfinalu Eura

Španija je od starta krenula silovito te su se redala uzbuđenja ispred gola Gruzije koja je ipak stigla prva do vodstva

30.06.2024. 22:52
  • Podijeli:
spanijaAP PhotoMartin Meissner-6681c4a180b99.webp Foto: AP PhotoMartin Meissner

Nogometna reprezentacija Španije je pobjedom protiv Gruzije rezultatom 2:1 obezbijedila plasman u četvrtfinale Eura u Njemačkoj. 

Španija je od starta krenula silovito te su se redala uzbuđenja ispred gola Gruzije koja je ipak stigla prva do vodstva. Nakon ubacivanja Kakabadzea s desne strane, Le Normand je zatresao svoju mrežu i doveo Gruziju u vodstvo.

Poslije toga su krenuli siloviti napadi Španije koja je prijetila preko Fabiana Ruiza, Cucurelle i Nica Williamsa da bi u 39. minuti susreta konačno došli do zasluženog izjednačenja rezultata. Nogometaš Manchester Cityja Rodri je preciznim udarcem sa dvadesetak metara pogodio mrežu gruzijskog golmana i donio izjednačenje Crvenoj furiji.

Gol se provjeravao u VAR sobi jer je Alvaro Morata bio u nedozvoljenoj poziciji i smetao Mamardashviliju, no pogodak je priznat pa se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.

U nastavku je prva zaprijetila Gruzija i to na nesvakidašnji način. Kvaratskhelia je pokušao s centra ugroziti Unai Simona, ali je njegov pokušaj otišao pored gola. U 51. minuti je pokušao Yamal iz slobodnjaka, ali je golman Gruzije odbranio njegov udarac da bi u nastavku akcije mladi nogometaš Barcelone uposlio Fabiana Ruiza koji je pogodio glavom i donio vodstvo Španiji.

Probali su potom Yamal, Morata i Ruiz pa i Tsitaishvili na drugoj strani, ali golova nije bilo do 74. minute susreta kada je Španija postigla treći gol i to zahvaljujući jednom gruzijskom igraču, no gol je poništen jer je Yamal bio u nedozvoljenoj poziciji. Ipak, već u sljedećem napadu Španija je postigla treći gol.

Fabian Ruiz je uposlio Williamsa koji se sjajnim driblingom oslobodio jednog gruzijskog igrača i majstorski pogodio mrežu golmana Gruzije. Do kraja je Španija postigla još jedan gol, a ovaj put se u listu strijelaca upisao i Dani Olmo te tako potvrdio pobjedu Crvene furije i plasman u četvrtfinale.

Tamo ih čeka selekcija Njemačke koja je pobijedila reprezentaciju Danske rezultatom 2:0.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()