Završava se izgradnja dionica autoceste Počitelj - Zvirovići, u funkciji od ovog ljeta

Konačan kraj svih radova

02.07.2024. 19:00
  • Podijeli:
most pocitelj autoput screenshjoz-648728b766bda.webp Foto: Screenshot

U preduzeću Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine (AC FBiH) uvjeravaju da će dionica Počitelj - Zvirovići na autocesti Koridor 5C ove ljetne turističke sezone biti puštena u saobraćaj.

Kako su naveli u odgovoru, radovi na spomenutoj dionici, koja uključuje kolosalni most Počitelj, privode se kraju.

"Intenzivirani su završni građevinski radovi na navedenoj dionici, kao i na samom mostu, a sve u cilju puštanja u promet tog dijela Koridora u ovoj ljetnoj turističkoj sezoni", naglasili su, javlja Klix.ba.

Prema njihovim riječima, postavlja se zaštitna metalna ograda i postavlja se završni sloj asfalta. Prethodno je, kako su napomenuli, urađena betonska, a u toku su i završni radovi na hidroizolaciji. Istovremeno, kako su naveli, vrši se procedura tehničkog prijema i upotrebne dozvole.

Podsjetili su da je dionica Počitelj - Zvirovići duga 11 kilometara te da će na Graničnom prijelazu Bijača biti povezana s Hrvatskom. Most Počitelj su istakli kao jedan od najvećih mostova u regiji. Najviši stub od njih šest na ovom mostu je visok više od 100 metara, a most je dug skoro jedan kilometar.

"Nadamo se da će nakon svih izazova na koje se nailazilo tokom gradnje ovog jako zahtjevnog građevinskog objekta, njegovo otvaranje doprinijeti lakšem i ugodnijem prometu, kako građanima Bosne i Hercegovine, tako i svima onima koji dolaze u našu zemlju", poručili su iz AC FBiH.

Podsjećamo, prošle godine su uočene pukotine na spomenutom mostu za koje su u AC FBiH ranije naglasili da su sanirane i da će most biti siguran za korištenje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()