U četvrtak sjednica IO FS Srbije, raspravljat će se i o Draganu Stojkoviću

Sjednica Izvršnogo odbora Fudbalskog saveza Srbije biće održana u četvrtak, iz izvora bliskih krovnoj kući srbijanskog fudbala

30.06.2024. 22:40
  • Podijeli:
piksi Antonio AhelATAImages-667d295b1e05f.webp Foto: Antonio AhelATAImages

Dragan Stojković Piksi, mogao bi u četvrtak poststi bivši selektor Srbije s obzirom da je za 4. juli zakazana sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije na kojoj će se raspravljati i o rezultatima A tima na Evropskom prvenstvu, odnosno Piksijevom statusu.

Sjednica Izvršnogo odbora Fudbalskog saveza Srbije biće održana u četvrtak, iz izvora bliskih krovnoj kući srbijanskog fudbala saznaje SportSport.

Loš rezultat, ali i igre srbijanske reprezentacije na Evropskom prvenstvu, su podigle praavu buru u Srbiji, a navijači su nezadovoljni, kako selektorom Draganom Stojkovićem, tako i fudbalerima ali i čelnim ljudima srbijanske fudbalske vlade.

Špekuliše se mnogo o odlasku Stojkovića s klupe nacionalnog tima. Mnogo više nego prije par mjeseci, kada je legendarni Piksi uživao veliko povjerenje srbijanske javnosti.

Veliki broj navijača priželjkuju takav razvoj situacije, odnosno Piksijev odlazak s klupe nacionalnog tima, ali po tom pitanju će mnogo toga biti jasnije krajem nadolazeće sedmice.

Naime, kako SportSport saznaje, za četvrtak je zakazana sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije na kojoj će se između ostalog diskutovati i o sudbini Dragana Stojkovića, odnosno o rezultatima nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu.

Iako je do prije nekoliko mjeseci imao veliku podršku od članova Izvršnog odbora, naš izvor blizak Fudbalskom savezu Srbije nam tvrdi da su se stvari promijenile, te da polako počinju puhati neki drugi vjetrovi, te da ne bi bilo iznenađujuće da u četvrtak dođe i do raskida saradnje.

Naravno, sve je to još uvijek pod znakom pitanja s obzirom da bi Fudbalski savez Srbije u slučaju raskida saradnje legendarnom Piksiju trebao plati od milion do dva miliona eura, no kako je nedavno i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kritikovao nastup na Evropskom prvenstvu, ništa nije nemoguće.

Osim nastupa na Evropskom prvenstvu i sudbine Dragana Stojkovića, na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije će se diskutovati i o ostavci potpredsjednika saveza Branislava Nedimovića, ali i o samom radu krovne kuće srbijanskog fudbala u proteklih godinu dana.

Na Dnevnom redu će se naći i nadolazeća sezona elitnog ranga srbijanskog fudbala, no nekako se čini da je sve palo u drugi plan nakon loših rezultata reprezentacije u Njemačkoj.

U svakom slučaju, četvrtak je dan koji bi mogao biti od velike važnosti za srbijanski fudbal. Javnost očekuje promjene, prije svega na onom ključnom selektorskom mjestu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()