Sramotno ponašanje engleskih zvijezda: Gestikulacije navijačima, sukob sa slovačkim trenerom…

Kamere su uhvatile Bellinghama nakon pogotka, u trenutku slavlja je vikao ”ko će drugi?”

30.06.2024. 22:55
  • Podijeli:
belingem AP PhotoAntonio Calanni-6681b6562575f.webp Foto: AP PhotoAntonio Calanni

Nogometaši Slovačke ispali su u osmini finala Evropskog prvenstva, bolji od njih bili su Englezi s 2:1.

Slovaci su sve do 95. minute bili jednom nogom u četvrtfinalu, ali kasni pogodak Bellinghama i gol Kanea u produžetku uspjeli su spasiti Gordi Albion.

Kamere su uhvatile Bellinghama nakon pogotka, u trenutku slavlja je vikao ”ko će drugi?” aludirajući na svoju nogometnu veličinu. Osim toga, mlada zvijezda Reala je gnjusno gestikulirala nakon pogotka. Nije još poznato kome je upućena ”poruka”, ali svi pretpostavljaju da je cilj bio isprovocirati slovačku klupu.

Tu arogancija Engleza nije stala, već je na kraju susreta došlo do naguravanja na sredini terena. Glavni protagonisti bili su Declan Rice i slovački selektor Francesco Calzona.

Calzona odlučio je doći do suca Halila Umuta Melera iz Turske kako bi mu prigovorio određene stvari, a to se nije dopalo Arsenalovom veznjaku. Uslijedilo je naguravanje i koškanje, a Rice je ”počastio” Calzonu.

”Ćelava pi*ko”, moglo se pročitati s usana Ricea.

Englezi svoj put na Euru nastavljaju protiv Švicarske u Dusseldorfu 6. jula u 18 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()