Saudijska Arabija potpisala s WHO-om sporazum o podršci Gazi vrijedan 10 miliona dolara

Objekti zdravstvenih ustanova u Pojasu Gaze će biti ojačani i podržani kako bi se pružila hitna zdravstvena intervencija i smanjili kritični slučajevi i smrtni slučajevi uzrokovani nedostatkom pristupa potrebnoj zdravstvenoj skrbi

06.02.2024. 19:42
  • Podijeli:
who_gaza_pomoć_anadolija -65c2714311173.webp Foto: Anadolija

Saudijska Arabija potpisala je zajednički sporazum o saradnji vrijedan 10 miliona dolara sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) kako bi podržala zdravstvenu podršku onima koji su pogođeni izraelskim napadima na Pojas Gaze, javlja Anadolija.

U pisanoj izjavi Centra za pomoć i humanitarne studije kralja Salmana navedeno je da je svrha sporazuma potpisanog sa WHO-om podrška zdravstvenoj intervenciji za vanredne situacije proširenjem obima sanitetskog materijala i logističke podrške onima koji su pogođeni napadima u Pojasu Gaze.

Naglašeno je da će lijekovima i osnovnim medicinskim potrepštinama biti obezbijeđeno 40 medicinskih ustanova u Pojasu Gaze, otklonit će se nedostaci u opskrbi osnovnim medicinskim potrepštinama, lijekovima i gorivom te će biti podržan rad zdravstvenih ustanova.

Objekti zdravstvenih ustanova u Pojasu Gaze će biti ojačani i podržani kako bi se pružila hitna zdravstvena intervencija i smanjili kritični slučajevi i smrtni slučajevi uzrokovani nedostatkom pristupa potrebnoj zdravstvenoj skrbi, od čega će imati koristi 456.000 ljudi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()