Osveta Hezbolaha za izraelske napade: Iz Libana lansirano oko 40 dronova punih eksploziva

Prouzrokovali požare

02.06.2024. 19:02
  • Podijeli:
Tan2024-02-0817093212_9 hezbolah AP PhotoHadi Mizban-65cde4cdb8466.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Hadi Mizban

Libanski Hezbolah pokrenuo je novi napad na Izrael, a ovaj put na sjever zemlje ispaljeno je oko 40 raketa.
Potez Hezbolaha uslijedio je nakon što je izraelska vojska izvela niz napada na položaje ove libanske organizacije.

Prema pisanju izraelskih medija, Hezbolah je lansirao niz bespilotnih letjelica napunjenih eksplozivom, a koje su prouzrokovale požar u blizini Golanske visoravni.

Izraelska vojska je nakon napada Hezbolaha izdala saopćenje u kojem je naglasila kako u napadu nije bilo povrijeđenih, a da su letjelice izazvale nekoliko požara koji su brzo ugašeni.

Povodom napada oglasio se i Hezbolah te su naglasili kako je cilj napada bio izraelski sistem protivzračne odbrane "Iron Dome".
Također, Hezbolah je ispalio 15 raketa na područje Kryat Shome, a osam raketa na pogranični dio Margaliot.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()