Nikad duža suša u Francuskoj

Tlo širom Francuske veoma suvo za ovo doba godine

22.02.2023. 16:44
  • Podijeli:
Tan2023-02-2119381936_3 Francuska AP PhotoMichel Euler-63f5f1539b95c.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler

U Francuskoj nije pala kiša već 31 dan, što je najduži zimski period bez padavina od 1959. godine kada je prvi put počelo zvanično mjerenje, prenijeli su danas francuski mediji.

U izvještaju nacionalne meteorološke službe Meteo Frans, navodi se da je tlo širom Francuske veoma suvo za ovo doba godine i to nakon dugotrajne suše koja je prošlog ljeta zahvatila ovu zemlju.

Trenutne vremenske prilike odgovaraju onima koji su uobičajene za sredinu aprila, kažu meteorolozi i najavljuju jedan od najsušnijih februara otkako se vrše mjerenja.

Francuska je još od ljeta 2021. godine pogođena sušom, a zbog manjka padavina u planinama ima manje snega nego što je uobičajeno za ovo doba godine.

Period od septembra do marta je ključno razdoblje za obnovu podzemnih voda, ističu meteorolozi i podsjećaju da je temperatura vazduha u Francuskoj već 12. mjesec u nizu iznad prosječnih vrijednosti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()