Ajkula napala muškarca u plićaku: “Nije bilo vremena za strah”

Kako se navodi, more je odmah postalo crveno

20.08.2023. 18:30
  • Podijeli:
ajkula pixabay-64ca48251307d.webp Foto: Pixabay

Ajkula u Španiji napala je kupača kad je jurila za ribom. Opasna životinja se sudarila sa muškarcem, pa mu je zarila zube u stopalo.

Kako se navodi, on je stajao u plićaku. Muškarac je napadnut na plaži Rabdels koja se nalazi u opštini Oliva južno od Valensije.

Kako se navodi, more je odmah postalo crveno.

Vlasti su naredile zatvaranje svih plaža duž obale u blizini koje se nalaze i ostrva Majorka, Menorka i Formentera. Napadnuti kupač je za regionalne novine Las Provincias rekao da je vidio sjenku u moru, zatim osjetio udarac na lijevoj nozi, a onda i ugriz u desno stopalo.

“Nije bilo vremena za strah. Primijetio sam krv, pa sam ušao dublje u more da ne uzbunim sve”, rekao je on.

Britanski Daily mail navodi da se radi o lokalnom stanovniku. Nakon svega je ipak izašao iz mora i potražio ljekarsku pomoć. Stručnjaci su proučili uzorak ugriza na njegovom stopalu i utvrdili da je riječ o modrulju (plavoj ajkuli).

Plaže su opet otvorene dan kasnije, nakon što su stručnjaci, zdravstvene vlasti i policijske snage bili sigurni da životinja više ne predstavlja prijetnju po ljude. Morski biolozi poručuju i da ljudi inače nisu dio ishrane modrulja.

“Ove vrste ne žele ništa od nas. Traže ribu, a ne ljude. Vjerovatno je bio bolestan ili dezorijentisan. Plićak im inače nije prirodno okruženje”, kazao je morski biolog Jaime Penandes.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()