Pijan gađao policajce ciglama: Prijeti mu zatvorska kazna od dvije godine

Mora i na liječenje od zavisnosti

01.12.2023. 20:10
  • Podijeli:
policija u beogradu, autokomanda - 22 okt 2023 - foto tanjug vladimir šporčić (5)-655b0ffe4cddf.webp Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Osnovno javno tužilaštvo u Smederevu podnijelo je optužnicu protiv D.R. (38) zbog ometanja službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Prema saopštenju Tužilaštva u Smederevu, optuženom su stavlja na teret da je u maju mjesecu 2023. godine oko ponoći, u teškom alkoholisanom stanju napao dva službenika Policijske uprave Smederevo u trenutku vršenja službene radnje po prijavi građana.

"Na taj način što ih je gađao komadima cigle, nakon čega je pokušao i bjekstvo sa lica mjesta", -navodi Tužilaštvo.

Kako je saopšteno iz Osnovnog tužilaštva u Smederevu, optužnim aktom je predloženo da se okrivljeni osudi na kaznu zatvora, kao i da mu se izrekne mjera bezbednosti obaveznog liječenja alkoholičara.

Krivično djelo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti je propisano Zakonom o javnom redu i miru i čini ga svako ko prijeti da će napasti, pokuša da napadne ili napadne ili na drugi način ometa službeno lice nadležnih organa, a za konkretan oblik krivičnog djela je propisana kazna zatvora od 6 mjeseci do dvije godine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()