Obilna kiša izazvala poplave širom Kosova i Metohije

Na sjeveru su se u pojedinim dijelovima izlile rijeke i voda je poplavila pomoćne objekte, a približava se kućama

20.11.2022. 18:39
  • Podijeli:
kiša jesen vreme pljusak pixabay-1664109881734.webp Foto: Pixabay

Obilna kiša koja pada izazvala je poplave širom područja Kosova i Metohije, na sjeveru su se u pojedinim dijelovima izlile rijeke i voda je poplavila pomoćne objekte, a približava se kućama, javlja portal "Kossev".

Prema navodima prištinskih medija, slična situacija je i u pojedinim opštinama južno od Ibra.

Kiša od juče bez prestanka pada na sjeveru Kosova.

Na području opštine Zvečan, u mjestu Joševik izlila se rijeka Jošanica koja je poplavila pomoćne objekte, a slična situacija je i u Banjskoj.

Predsjednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević, zajedno sa opštinskim službenicima izašao je na teren, nakon čega je rekao da je situacija trenutno pod kontrolom.

"Imamo veliko izlivanje planinskih bujičnih vodotokova. Situacija je trenutno pod kontrolom, na terenu sam", naveo je Todosijević.

Ibar se na sjeveru još nije izlio duž magistralnog puta Kosovska Mitrovica - Raška, ali voda dostiže maksimalni nivo korita rijeke i nosi velike količine granja i smeće.

Pojedini dijelovi magistralnog puta su, međutim, preplavljeni vodom, bujice nose pijesak na put, a primijetni su i odroni.

Portal "ZubinPotok" javlja da su obilne kiše izazvale poplave u dijelovima Ugljara, te da je voda sa magistralnog puta probila i poplavila dvorišta.

Situacija je posebno teška u domaćinstvima koja se nalaze neposredno ispod magistralnog puta.

Dežurne službe su na terenu i pokušavaju da saniraju štetu nastalu od poplave.

Prištinski portali javljaju da je usljed obilnih padavina srušen manji most u južnoj Kosovskoj Mitrovici, a poplava ima i u Vučitrnu.

Jak vjetar i neprekidna kiša pričinili su znatnu materijalnu štetu, uglavnom na krovovima zgrada u Mališevu, a angažovane su ekipe koje od sinoć prate situaciju na terenu.

Kosovska policija upozorila je vozače da je u saobraćaju neophodna dodatna pažnja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()