Bivši direktor Uprave policije CG: Potvrđena optužnica protiv Veljovića

Veljović se sumnjiči da je obavještavao organizatora kriminalne organizacije o planiranim aktivnostima Uprave policije Crne Gore.

14.05.2024. 14:30
  • Podijeli:
veselin veljovic yt al jazeera balkans-64c0d2b6a7424.webp Foto: Youtube/PrintScreen/ Al Jazeera Balkans

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv bivšeg direktora Uprave policije Crne Gore Veselina Veljovića koja ga tereti da je pomagao šefu kriminalne organizacije da švercuje cigarete.

Specijalno državno tužilaštvo predalo je optužnicu protiv Veljovića 23. januara zbog sumnje da je posredstvom aplikacije "Skaj" u decembru 2020. godine obavijestio biznismena Aleksandra Mrkića da se sprema pretres jednog magacina gdje su skladištene nelegalne cigarete i tako zloupotrijebio službeni položaj.

Veljović se sumnjiči da je obavještavao organizatora kriminalne organizacije o planiranim aktivnostima Uprave policije Crne Gore.

On po nalogu organizatora kriminalne organizacije nije preduzimao policijske aktivnosti.

Veljović je uhapšen 24. jula prošle godine na Žabljaku. Osim njega, tada su uhapšeni i Nikola Mrkić i Mujo Nikočević.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()