Sutra posebna sjednica NSRS sa jednom tačkom dnevnog reda

Kolegijum je pozvao lidere parlamentarnih stranaka da sutra do početka sjednice dostave zahtjeve za obraćanje u trajanju od deset minuta, u skladu sa Poslovnikom

27.03.2024. 12:05
  • Podijeli:
nsrs nsrs-649b160f37253.webp Foto: NSRS

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je za četvrtak, 28.3.2024, sa početkom u 10.00 sati 11. posebnu sjednicu parlamenta sa jednom tačkom predloženog dnevnog reda: Razmatranje aktuelne sigurnosne i političke situacije u svijetu sa aspekta reperkusija na Republiku Srpsku, prijedlog predsjednika RS, predsjednika Narodne skupštine, predsjednika Vlade i člana Predsjedništva BiH.

Kolegijum je pozvao lidere parlamentarnih stranaka da sutra do početka sjednice dostave zahtjeve za obraćanje u trajanju od deset minuta, u skladu sa Poslovnikom.

Takođe Kolegijum je predlagačima dnevnog reda odobrio uvodna obraćanja u trajanju od 30 minuta.

Predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić rekao je da će RS, kao odgovor na odluku Christiana Schmidta, donijeti vlastiti izborni zakon. Naglasio je da će obaviti konsultacije i reagovati, a Schmidtove odluke se neće provoditi.

Istakao je da je jasno da zakone usvajaju nadležni organi, a ne samozvani u BiH kakav je Christian Schmidt.

Podsjećamo, Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt donio je jučer dugo najavljivanu odluku u kojoj je nametnuo tehničke izmjene Izbornog zakona.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()