Čavara: SDA će učiniti sve da zadrži pozicije

Samo opozicija iz RS ostala dosljedna svojim politikama, rekao Borenović

23.02.2023. 18:42
  • Podijeli:
parlament bih - anadolija-638899e405619.webp Foto: Anadolija

Poslanik HDZ-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Marinko Čavara naglasio je da će SDA učiniti sve da zadrži pozicije u vlasti za koje misle da im pripadaju.

Čavara je rekao da nova koaliciona većina na nivou BiH nije davno uspostavljena, te da je potrebno mnogo tolerancije i razumijevanja da se uradi sve ono oko čega se sve tri strane slažu, te da se ne trebaju tražiti tačke osporavanja, kojih ne nedostaje u BiH.

"Prvenstveno moramo računati šta je najveći interes BiH, a to je evropski put i da stabilizujemo stanje u nestabilnom svijetu", rekao je Čavara novinarima u Sarajevu.

Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Mladen Bosić istakao je da se po njegovom mišljenju nije promijenilo ništa u odnosu na prethodni saziv.

"Čini mi se da nema mnogo prostora da bi se bilo kakav optimizam mogao pojaviti u dogledno vrijeme", naveo je Bosić.

Poslanik PDP-a u Predstavničkom domu Branislav Borenović rekao je novinarima u Sarajevu da je samo opozicija iz Republike Srpske ostala dosljedna svojim politikama koje se tiču poštovanja Ustava i zakona i rada u skladu sa sistemom vrijednosti.

Poslanik SDA u Predstavničkom domu Šerif Špago, koji je predlagač zakona o izmjenama zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, koji je danas usvojio Predstavnički dom, rekao je da je prijedlog njegovog zakona išao u redovnu proceduru zbog toga što se očekivalo da se u međuvremenu donese zakon o budžetu, koji nije usvojen.

"Još nemamo informacije, a nemamo ni dogovoren fiskalni okvir, tako da je moguće da ćemo imati određenih problema prilikom usvajanja zakona jer je on vezan za osnovicu koju je Ministarstvo finansija predložilo u decembru prethodne godine", naglasio je Špago.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()