Čavara o presudi Evropskog suda: Dejtonom imamo mir, a to može donijeti nemir

Nešto ranije, lider HDZ BIH Dragan Čović je poručio da od provođenja presude nama ništa te da će se još jače boriti protiv onoga što je propisao Evropski sud

28.08.2023. 22:10
  • Podijeli:
cavara-marinko-haris-memija-photo-xinhua-pixsell-.jpg

Predsjedavajući kolegija Predstavničkog doma PSBIH Marinko Čavara (HDZ BIH) komentirao je danas presudu Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Slaven Kovačević protiv BIH.

"Mi imamo Dejtonski mirovni sporazum, koji je kao mirovni sporazum uspostavio mir u ovoj zemlji. Sve ono što se pokušava, provesti određena političke ciljeve, suprotno mirovnom sporazumu koje su potpisale strane, uspostavljajući mir, mislim da mogu donijeti nemir. Tako da, poštujući odluke Suda iz Strazbura koji donosi odluke na temelju Povelje o ljudskim pravima. Mi moramo poštivati Ustav BiH", rekao je Čavara.

Nešto ranije, lider HDZ BIH Dragan Čović je poručio da od provođenja presude nama ništa te da će se još jače boriti protiv onoga što je propisao Evropski sud.

"Odgovor je vrlo jednostavan: legitimnost hrvatskog naroda, kao i svakog drugog naroda, bit će još jače izražena u svim našim zahtjevima oko izmjena i Ustava, svih zakona, naravno Izbornog zakona, tamo gdje se štite kolektivna prava, a to su Domovi naroda i Predsjedništvo, hrvatski narod će birati svoje legitimne predstavnike", rekao je Čović.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()