Ostaje li Sarajevo bez javnog dočeka Nove godine?

Pregovarački postupak Grada Sarajevu za nabavku usluga organizacije javnog dočeka Nove 2024. godine u gradu Sarajevu je poništen

28.11.2023. 19:08
  • Podijeli:
sarajevo-nova-godina-anadolija2.jpg

Pregovarački postupak Grada Sarajevu za nabavku usluga organizacije javnog dočeka Nove 2024. godine u gradu Sarajevu je poništen, javlja Akta.ba.

Kao razlog poništenja navode se dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli predvidjeti u vrijeme pokretanja postupka javne nabavke.

“U predmetnom postupku javne nabavke, jedan ponuđač je dostavio zahtjev za učešće koji nije prihvatljiv za ugovorni organ, odnosno nije dostavljen u skladu sa Pozivom za dostavljanje zahtjeva za učešće. Navedeni ponuđač nije ispunjavao uvjete koji se tiču ekonomske i finansijske sposobnosti i i tehničke i profesionalne sposobnosti, te samim tim je neprihvatljiv za ugovorni otrgan, odnosno ugovorni organ nije mogao preću u drugu fazu postupka”, navodi se u poništenju postupka, prenosi Akta.ba.

Inače, ranije je navedeno da je suštinski razlog provođenja Pregovaračkog postupka bez objave obavještenja o nabavci sa jednim ponuđačem postojanje samo jednog ponuđača na tržištu koji može pružiti usluge organizacije dočeka Nove 2024. godine u gradu Sarajevu uz obavezu angažmana navedenih muzičkih grupa.

Podsjetimo, nakon obavljene analize i konsultacija, prezentirana je ideja da se naredna Nova 2024. godina posveti sarajevskoj muzičkoj pop rock sceni. Idejni koncept bazira se na činjenici da bi se u 2024. godini trebalo obilježiti 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu – Sarajevo ZOI 84.

Uspostavljen je i radni naziv ove ideje “Sarajevska priča” koju bi činile četiri sarajevske grupe Bombaj Štampa, Zabranjeno pušenje, Letu Štuke i Crvena jabuka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()