Vozaču "Mercedesa" oduzeto vozilo zbog višestrukog kršenja saobraćajnih propisa i duga od 1.100 KM

Tokom kontrole, otkriveno je da je vozač kršio zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, te da je već više puta prekršio saobraćajne propise

07.06.2024. 12:39
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_ArminDurgut_Pixsell-64f73682c9fe2.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

U ulici Alipašina u općini Centar u Sarajevu, u srijedu, 5. juna, policijski službenici Jedinice za saobraćaj sproveli su kontrolu nad motornim vozilom tipa "Mercedes", kojim je upravljao A.H. (1974) iz Sarajeva.

Tokom kontrole, otkriveno je da je vozač kršio zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom, te da je već više puta prekršio saobraćajne propise.

Također, evidentiran je i dug vozača u iznosu od 1.100,00 KM po osnovu neplaćenih novčanih kazni.

Zbog navedenih prekršaja, vozilo je privremeno oduzeto, dok će Općinskom sudu u Sarajevu – Prekršajno odjeljenje biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv vozača, koji se tereti za kršenje članova 44. i 227. Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()