Tužilaštvu BiH se predao odbjegli Dario Jekić

Potjernica je raspisana u akciji "Storidž" zbog učešća u teškom ubistvu, organizovanog kriminala i trgovine drogom

27.09.2022. 11:44
  • Podijeli:
Tužilaštvo BiH Dario Jekić_Anadolija-1664273136435.webp Foto: Anadolija

Dario Jekić (35) iz Doboja, za kojim je raspisana međunarodna potjernica u predmetu "Storidž", predao se Tužilaštvu BiH!

Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH, kaže da je Jekić u pratnji advokata došao u tužilaštvo, gdje će biti ispitan u svojstvu osumnjičenog.

"Osumnjičeni Jekić se potražuje međunarodnom potjernicom zbog više kaznenih djela. Nalazi se pod istragom u predmetu kodnog naziva "Storidž", koji je povezan sa Sky i Anom aplikacijama, a osumnjičen je za organizovani kriminal, lično učešće u teškom ubistvu, kao i neovlašteni promet drogom", rekao je Grubešić, navodeći da će nakon ispitivanja tužilac donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Kako saznaje UNA Jekić se dovodi u vezu sa ubistvom Slaviše Ćuluma koji je izrešetan 15. maja 2020. godine u Dragočaju kod Banjaluke. Na Ćuluma su iz automatskih pušaka pucale dvije maskirane osobe, ispalivši 22 hica. Za taj zločin u toku je suđenje Siniši Šakiću, kao jednom od izvršilaca.

Podsjetimo, Dario Jekić je ranije odležao kaznu od pet godina zatvora zbog ubistva Vanje Panića u septembru 2014. godine. Iako se optužnicom teretio za ubistvo, pravosnažno je osuđen za nehatno lišenje života.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()