Strava u BiH: Halid napao partnericu nožem, ubrzo je uhapšen

Nanio joj je povrede u predjelu vrata

15.06.2024. 17:09
  • Podijeli:
policija_Sarajevo_traka_foto_MUPKS-63ce6081cfbf4.webp Foto: MUP KS

U Vitezu je u petak uvečer, 14. juna, nevjenčani suprug partnerici nanio pet ubodnih rana nožem.

Nanio joj je povrede u predjelu vrata. Žrtva je preživjela.

"Dana 14. juna, u 19,35 sati, u PS Vitez putem telefona se obratio H. D. prijavio da je u porodičnoj kući u mjestu Lupac, općina Vitez, njegova bratična E. D. (1999), ubodena nožem u vrat od  strane njenog nevjenčanog supruga Halida B., te da istu voze do DZ Vitez", navodi se u izvještaju MUP-a SBK.

Potom je policijska patrola upućena do Doma zdravlja Vitez, a saobraćajna patrola na lice mjesta kako bi isto osigurala.

"U 20,00 sati saobraćajan patrola je u mjestu Lupac pronašla i lišila slobode napadača Halida B. (1997.) koji je alkotestiran i utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu od 0,18 promila, nakon čega je navedeni priveden u prostorije za zadržavanje PS Vitez", dodali su iz MUP-a SBK.

Sa slučajem je upoznat je istražitelj i Zamjenik komandira PS Vitez, koji su izašli na lice mjesta. U 21,30 sati u Bolnici Nova Bila je povrijeđena zbrinuta i zadržana na promatranju. Konstatovano je da ista ima pet ubodnih rana na tijelu. Uviđaj je izvršio SKP MUP-a SBK/KSB Travnik.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()