Nastavak akcije "Meta 3" u Zenici: Uhapšene četiri osobe zbog droge

Aktivnosti u okviru akcije "META III" se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama Općinskog suda u Zenici

27.06.2024. 17:15
  • Podijeli:
sarajevo federalna policija profimedia-66756c4d2c852.webp Foto: Profimedia

U nastavku operativne akcije "META III" policijski timovi Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, od ranih jutarnjih sati, vrše istovremene pretrese na 3 lokacije na području Zenice, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

"Kako smo već informisali javnost, radi se o opsežnoj policijskoj akciji kodnog naziva "META", koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. Krivičnog zakona Federacije BiH", navodi se u saopćenju.

Aktivnosti u okviru akcije "META III" se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, te se postupa po naredbama Općinskog suda u Zenici.

Prilikom pretresa, 4 lica koja su meta akcije su stavljena pod kontrolu i lišena slobode. U toku je njihovo sprovođenje u službene prostorije Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, gdje će nad istim biti zavedena kriminalistička obrada. Više o detaljima i rezultatima same akcije moći ćemo potvrditi po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još uvijek u toku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()