Sinner suvereno osvojio i Masters Miami

Pokazao da je u sjajnoj formi

01.04.2024. 08:27
  • Podijeli:
siner-660a5813205e3.webp Foto: AP Photo/Lynne Sladky

Italijanski teniser Jannik Sinner osvojio je i treći od četiri turnira ove sezone savladavši Grigora Dimitrova u finalu Masters 1000 turnira u Miamiju.

Sinner je slavio rezultatom 2:0, po setovima 6:3 i 6:1 te tako nastavio s bajkovitom sezonom nakon što je osvojio Australian Open i ATP 500 u Rotterdamu. Jedini meč ove sezone kojeg je izgubio je u Indian Wellsu od Carlosa Alcaraza, ali se u Miamiju novim trofejem vratio na pobjedničke staze.

Dimitrov iza sebe ima fantastičnu sedmicu u Miamiju, ali danas nije mogao parirati ponajboljem teniseru na svijetu trenutno.

Bugarin je pružao otpor na startu, vodio je rezultatima 1:0 i 2:1 u gemovima prvog seta, no tu je Sinner prebacio u "brzinu više", napravio break i potvrdio ga još jednim oduzimanjem servisa protivniku te osvojio prvi set rezultatom 6:3.

Drugi set je bio još lakši za Italijana u kojem je napravio ponovo dva breaka i rezultatom 6:1 osvojio svoju novu ATP titulu.

To je za Sinnera 13. ATP titula u karijeri, a druga iz serije Masters 1000. Kako su mu tek 22 godine, ono najbolje tek dolazi za Italijana. Također, skočio je i na drugo mjesto ATP liste nakon ove pobjede.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()