Novi broj 1: Siner u polufinalu Rolan Garosa

Siner će nakon odustajanje Novaka Đokovića sa turnira preuzeti od ponedjeljka prvo mjesta na ATP listi.

04.06.2024. 17:52
  • Podijeli:
janik siner, 30 april 2024 - profimedia-66311f3c7f6b6.webp Foto: Profimedia

Italijanski teniser Janik Siner prvi je polufinalista ovogodišnjeg Rolan Garosa, što mu je najveći uspjeh na drugom gren slemu sezone.

Još uvijek drugi teniser svijeta je danas u četvrtfinalu savladao desetog igrača svijeta Grigora Dimitrova sa 3:0, po setovima 6:2, 6:4, 7:6.  Siner će nakon odustajanje Novaka Đokovića sa turnira preuzeti od ponedjeljka prvo mjesta na ATP listi.

Ipak, plasman u finale neće biti nimalo lako ostvariti obzirom da će ga čekati najjači protivnik do sada, a to će biti Karlos Alkaraz ili Stefanos Cicipas koji će večeras ukrstiti koplja u drugom četvrtfinalu.

Mnogo se više očekivalo od bugarskog tenisera. Ipak, njegove lađe su već potonule početkom meča kada je izgubio servis, Siner je dominirao i na kraju prvi set dobio sa 6:2.

Nastavio je Siner istim tempom i u drugom setu, dok je Dimitrov bio jednostavno nemoćan danas. Izgledao je kao da se u pojedinim momentima ne osjeća dobro na terenu. Italijan je odmah stigao do brejka i tako najavio ishod ovog seta. On mu je bio dovoljan da osvoji drugi set sa 6:4.

U trećem setu nešto bolja igra Dimitrova. Držao je servis sve do taj-brejka u kojem Italijan potvrđuje pobjedu maksimalnim rezultatom (7:3).

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()