Magični Đoković ekspresno “počistio“ Fritza

Đoković je dva puta osvajao trofej u Ohaju – 2018. i 2020. godine

19.08.2023. 11:30
  • Podijeli:
Novak Djokovic_Profimedia-64defcc82fc4f.webp Foto: Profimedia

Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa iz serije 1.000 u Cincinnatiju pošto je lakše nego što se očekivalo pobijedio Taylora Fritza.

Drugi igrač svijeta je u dva seta, za svega sat vremena igre, očitao lekciju 11 godina mlađem protivniku 6:0, 6:4 i po deveti put u karijeri izborio je mesto među četiri najbolja u Ohaju.

Nole će se u subotu u ponoć u borbi za mjesto u finalu sastati sa Aleksanderom Zverevom, koji je ranije danas bio bolji od Adriana Manarina.

Ovo je bio sedmi međusobni duel Srbina i Amerikanca i sedmi trijumf igrača koji bi u Cincinnatiju mogao da se vrati na prvo mjesto ATP liste. Impozantan je podatak da je Fritz oduzeo Novaku samo dva seta, oba u 1/16 finala Australian Opena 2021.

Đoković je dva puta osvajao trofej u Ohaju – 2018. i 2020.

Rekorder po broju osvojenih Grand slam titula je prvi set odigrao perfektno – rivalu je na svoj servis prepustio samo tri poena, napravio je isto toliko brejkova i za 21 minut na semaforu je pisalo 6:0.

Reagovao je deveti igrač sveta na startu drugog seta, odmah je oduzeo servis protivniku na oduševljenje publike i sve do rezultata 4:2 držao je sve pod kontrolom. Čekalo se da Đoković “klikne“ i na žalost Fritza i većinske publike do se dogodilo veoma brzo.

Đoković je osvojio četiri uzastopna gema uz dva brejka, iskoristio prvu meč loptu, i u velikom stilu završio duel na centralnom terenu.

Srbin i Nijemac su odigrali 11 međusobnih mečeva i Nole vodi 7-4. Zverev je dobio dva od prethodna tri meča, uključujući i posljednji 2021. u polufinalu Završnog turnira u Torinu 7:6 (4), 4:6, 6:3.

Drugi polufinali par je Hubert Hurkacz – Carlos Alcaraz, a taj duel na programu je u subotu u 21 sat.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()