Fury: Usik izgleda kao debeli patuljak

Borba nazvana "mečom stoljeća"

21.03.2024. 15:34
  • Podijeli:
fury usik reuters-65567459f086d.webp Foto: Reuters

Tyson Fury i Oleksandr Usik će se 18. maja u Saudijskoj Arabiji boriti za ujedinjenje naslova prvaka teške kategorije. Ukrajinac Usik će na kocku staviti WBA, WBO, IBF i IBO naslove, a Britanac Fury svoju WBC-ovu krunu. 

Oba boksera prolaze intenzivne trening-kampove pred meč uoči, kako ga mnogi nazivaju, meča stoljeća.

Fury i Usik se prepucavaju mjesecima, a Britanac je nastavio tako što je na Instagramu podijelio fotografiju s Usikova treninga i napisao: "Usik i njegov prijatelj izgledaju kao debeli patuljci. Trebat će mu jaki trbušni mišići jer ću mu polomiti kosti."

Podsjetimo, Fury i Usik su se trebali boriti u februaru, ali je meč odgođen zato što je hrvatski borac Agon Smakići na treningu nanio povredu Furyju. Fury je u karijeri na omjeru od 31 pobjede, nula poraza i jednom neriješenom meču, dok je Usik neporažen uz 21 pobjedu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()