Sprema se senzacija u NBA: Nikola Topić prvi pik na draftu?

Mogao bi biti odabran

13.12.2023. 10:37
  • Podijeli:
topić aba liga-65479981af984.webp Foto: ABA League j.t.d./Dragana Stjepanovic

Srpski košarkaš Nikola Topić nalazi se posljednjih mjeseci na radaru NBA skauta - nedavno su mu prognozirali drugo mjesto na NBA draftu, a sada je prestižni Sbnation, objavio da bi Topić mogao da bude odabran i kao prvi pik.

U tom slučaju, Topić bi srušio rekord Srbije koji drži Darko Miličić kojeg su odabrali Detroit Pistonsi sa drugog mjesta.

"Topić majstorski obavlja ulogu startnog plejmejkera za Megu iako je najmlađi igrač u timu, rođen je 10. avgusta 2005. Argument da će on biti prvi pik leži u sjajnoj produkciji u ABA ligi: kroz 10 utakmica, prosječno postiže 18.9 poena, 6.8 asistencija, 3.2 skoka i 1.1 ukradenu loptu po utakmici uz šutiranje od 52 odsto iz igre. Posjeduje treći najbolji indeks igrača, popularnu ukupnu metriku u evropskoj košarci, u ligi.

"Topićeva karakteristična vještina je prolazak ka košu i postizanje poena. Ima izuzetno brz prvi korak da probije prvu liniju odbrane, i izvanrednu brzinu da se odvoji kada dostigne najveću brzinu. Dokazao je da je vješt u završnoj fazi napada ove godine, postižući 66.3 odsto svojih šuteva za dva. Često ga vidimo kako ostavlja svog branioca u prašini i završava sa produžetkom prema košu, ili koči i stvara otvoren prozor dok mu protivnik prolazi pored. Topiću nije potrebno postavljanje bloka da bi stvorio dodir sa obručem, ali je i dalje impresivan u pik-en-rolu. Pokazao je sposobnost da brzo preda loptu kao dodavač i manipuliše uglovima i tempom da bi stvorio prilike za postizanje poena za sebe i svoje suigrače".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()