Ovom se nisu nadali: Košarkaši Igokee izgubili od Cibone

U narednoj rundi ABA lige, Igokea će odmjeriti snage sa ekipom Mege u gostima, dok će Cibona gostovati Cedevita Olimpiji.

16.12.2023. 20:46
  • Podijeli:
KK Igokea_KK Igokea-645bc985e2d4e.webp Foto: KK Igokea

Košarkaši Igokee poraženi su od Tofaša, ostali su bez šansi za plasman u TOP 16 fazu FIBA Lige šampiona, a zatim su doživjeli potpuno neočekivan poraz od Cibone na svom parketu – 91:87. Igokea ima skor 9-4, a Cibona 5-8.

Prevagu na tasu Cibone donijeli su Jakov Mustapić sa 22, Aleksandar Aranitović sa 21-im, Domagoj Vuković sa 15 poena. Kod Igokee, Dragan Milosavljević je postigao 22, Zoran Nikolić 16, Stefon Mudi 11, Edin Atić 10 poena.

Cibona je poslije prve dionice vodila sa 21:20, Igokea je stigla do plus osam tokom druge dionice, na poluvremenu je imala kapital od pet poena – 46:41. Cibona se nije predavala. Uspela je da stigne do egala, zatim je vodila sa 54:47, ali je Igokea uoči posljednjeg kvartala imala prednost od dva poena – 66:64.

Dilema je bila – da li će Igokea uspjeti da opravda ulogu favorita na papiru, ili će Cibona uspjeti da stigne do iznednađenja. Početkom četvrte dionice, Igokea je podigla stepen agresivnosti u odbrani, trojke su postigli Edin Atić i Dragan Milosavljević, Igokea je stekla prednost od devet poena – 77:68, ali je Cibona stigla do izjednačenja – 77:77.

Igokea je ponovo pobjegla na 83:77, a Cibona trojkom Majcunića stigla do 82:83 na nešto više od dva minuta prije kraja. Uslijedio je rat nerava. Mudi je 60 sekundi prije kraja pogodio za 87:86, Mustapić je pogodio za 88:87, nije pogodio slobodno bacanje, ali je Cibona stigla do ofanzivnog skoka, piše SportKlub.

Mustapić je ponovo stao na liniju slobodnih bacanja, bio je miran – 90:87. Igokea je imala napad na 23 sekunde prije kraja. Jeremić je promašio trojku, Buljan je bio polovičan – 91:87, Tanasković je izgubio loptu i sve je bilo gotovo….

U narednoj rundi ABA lige, Igokea će odmjeriti snage sa ekipom Mege u gostima, dok će Cibona gostovati Cedevita Olimpiji.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()