Fury i Usik dogovorili ‘borbu stoljeća’ za apsolutnog teškaškog prvaka!

“Borba stoljeća” je napokon dogovorena, Fury i Usik bi se koncem godine ili početkom iduće u Saudijskoj Arabiji trebali boriti za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji, prenose britanski mediji

30.09.2023. 10:09
  • Podijeli:
tyson fury-reuters-638c667b322ba.webp Foto: Reuters

Britanac Tyson Fury (35) i Ukrajinac Oleksandr Usik (36) napokon su postigli dogovor i borit će se za naslov apsolutnog svjetskog bokserskog prvaka u teškoj kategoriji u Saudijskoj Arabiji koncem decembra ili u januaru.

“Borba stoljeća” je napokon dogovorena, Fury i Usik bi se koncem godine ili početkom iduće u Saudijskoj Arabiji trebali boriti za ujedinjenje titula u teškoj kategoriji, prenose britanski mediji.

Ukrajinac drži WBA, WBO, IBF i IBO pojaseve, dok je Britanac WBC svjetski prvak.

ESPN je objavio kako bi se borba trebala održati 23. decembra ili negdje u januaru u Saudijskoj Arabiji. No, Fury prije toga mora riješiti posao kada se 28. oktobra u Saudijskoj Arabiji sastane s bivšim UFC prvakom Francisom Ngannouom.

“Ovo je borba koju su svi željeli vidjeti i sada se konačno događa, dva svjetska prvaka u teškoj kategoriji idu u ring jedan protiv drugoga”, rekao je Turki Alalshikh, predsjednik General Entertainment Authority Saudijske Arabije.

Borba u Saudijskoj Arabiji dat će novog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji u svim jačim boksačkim federacijama. U teškoj kategoriji to je posljednji put uspjelo Britancu Lennoxu Lewisu prije više od 20 godina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()