Tenzije u Prištini: Izbačeni zbog skandiranja "Kosovo je Srbija"

"Izmišljenje države, to je lažni fudbal za nas, one nama ne znače ništa"

17.06.2023. 13:12
  • Podijeli:
Rumunski navijači u Beogradu_Twitter-648d947ade045.webp Foto: Twitter

Navijači fudbalske reprezentacije Rumunije izbačeni su sa stadiona u Prištini na utakmici kvalifikacija za Evrop protiv domaćina, samoproglašenog Kosova.

Razlog za to je skandiranje "Kosovo je Srbija".

Sama utakmica na terenu nije ponudila mnogo, s obzirom na to da je završena bez golova, ali susret je obilježilo skandiranje gostujućih navijača.

Na samom kraju utakmice, navijači iz Rumunije su započeli da pjevaju "Kosovo je Srbija", zbog čega su reagovali i policija i obezbjeđenje, koji su ih prvo napali, a potom i izbacili sa stadiona "Fadilj Vokri", piše Digi Sport.

Uvod za incidente bila je poruka Rumuna na velikom transparentu koji su okačili u Beogradu, dok su putovali na sam meč.

"Izmišljenje države, to je lažni fudbal za nas, one nama ne znače ništa", pisalo je na transparentu rumunskih navijača koji su podigli ispred Hrama Svetog Save.

Inače, Rumunija ne priznaje samoproglašeno Kosovo kao zvanično nezavisnu državu, a ta činjenica, u kombinaciji sa prijateljstvom koje postoji između njihovih i srpskih navijača, dovela je do velikih tenzija.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()