Šok u Barseloni: Legenda rekla zbogom fudbalu

"U posljednje vrijeme mnogo razmišljam o tom klincu. O tome šta bi mali Džerard pomislio kada bi mu neko rekao da će ostvariti svoje snove"

03.11.2022. 19:50
  • Podijeli:
Đerard Pike_IPA Pixsell-1667500737115.webp Foto: IPA / Pixsell

Legendarni fudbaler Barselone Đerard Pike šokantno se oprostio od kluba i fudbala.

Iskusni defanzivac odlučio je da povuče iznenađujući potez i u pola sezone okači kopačke o klin.

Mediji su spekulisali da se Pike ne slaže sa trenerom Čavijem Ernandezom, da mu čelnici kluba čak i spremaju otkaz. Ako se tome dodaju privatni problemi i razvod od planetarno popularne pjevačice Šakire, onda ovakva odluka postaje bar malo jasnija.

Đerard je Barsino dijete do čijeg prvog tima je išao zaobilaznim putem, preko Mančester junajteda. Igrao je još i na pozajmici u Saragosi, a ostatak karijere je proveo na legendarnom "Kamp Nouu".

Na čuvenom zdanju je osvojio bukvalno sve što se osvojiti može. Sve to je reprizirao sa reprezentacijom Španije. I u anale će otići kao jedan od najtrofejnijih fudbalera ikada. Jer, u seniorskom fudbalu je osvojio 35 pehara.

"Posljednjih nekoliko sedmica, mjeseci mnogo ljudi je pričalo o meni. Do sada sam ćutao. Ali sad ću da pričam. Uvijek sam bio Barsin fan. Rođen sam u porodici zaluđenoj fudbalom. Kao vrlo mali nisam želio da postanem samo igrač. Želio sam da postanem igrač Barselone. U posljednje vrijeme mnogo razmišljam o tom klincu. O tome šta bi mali Džerard pomislio kada bi mu neko rekao da će ostvariti svoje snove. Da će dogurati do prvog tima Barselone. Da će osvojiti svaki mogući trofej. Da će postati šampion Evrope. I svijeta. Da će igrati uz rame sa najboljim fudbalerima planete u istoriji. Da će postati jedan od kapitena. Da će steći prijatelje do kraja života...", ispričao je Pike u emotivnom video okačenom na društvenim mrežama.

U istom obraćanju javnosti, dok su se mijenjali kadrovi dok je bio klinac o kojem priča i snimci sadašnjosti, Đerard je "poentirao":

"Prošle su 22 godine od kada sam pristupio klubu. Otišao sam. I vratio se. Fudbal mi je dao sve. Barsa mi je dala sve. Vi, Kulersi (navijači Barselone, prim. aut.) ste mi dali sve. I sada, nakon što su se ostvarili svi snovi onog klinca, želim vam reći da sam odlučio da je vrijeme da ovo putovanje privedem kraju. Uvijek sam govorio da poslije Barselone neću igrati za druge timove. I tako će biti. Subotnja utakmica biće mi posljednja na "Kap Nouu". Postaću redovan navijač. Podržavaću ekipu. Svoju ljubav prema Barsi prenosiću na svoju djecu. Kao što je moja porodica na mene. I, već me znate. Prije ili kasnije, vratiću se. Vidimo se na stadionu. Dugo živjela Barsa. Uvijek".

Pike će se od Barse i fudbala oprostiti protiv Almerije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()