Recept za najsočnije čupavce: Mekani biskvit s čokoladom i kokosom kojem je teško odoljeti

Mekani biskvit u kombinaciji s tamnom čokoladom i kokosom

10.06.2024. 06:15
  • Podijeli:
shutterstock_681171763 čupavci-65f9d89137346.webp Foto: Shutterstock

Čupavci su mnogima omiljeni slatkiš i miris djetinjstva, a dok postoje različite verzije recepata, s ovim u nastavku ćete dobiti najmekše i najsočnije kolačiće.

Mekani biskvit u kombinaciji s tamnom čokoladom i kokosom čine ovaj desert koji se generacijama priprema u našim domaćinstvima neodoljivim, a njegova priprema ne zahtijeva značajno kulinarsko umijeće, kao i ni puno vremena.

Sastojci:

3 jajeta

200 grama šećera

150 ml ulja

300 grama brašna

320 ml mlijeka

1 prašak za pecivo

300 grama kokosovog brašna

150 grama tamne čokolade

150 gr maslaca

Priprema:

Šećer i maslac izmiksajte dok ne postane pjenasto pa dodajte jaja i 120 ml mlijeka. Izmiješajte brašno i prašak za pecivo pa dodajte prethodno umućenoj smjesi. Dobro promiješajte kašikom.

Rernu zagrijte na 180 stepeni, a smjesu izlijte u tepsiju ili kalup. Pecite pola sata, a čačkalicom možete provjeriti je li biskvit gotov. Biskvit ohladite i izrežite na kocke.

Čokoladu rastopite na pari s maslacem i 200 ml mlijeka. Kocke biskvita umočite u čokoladu pa uvaljajte u kokos. Posložite ih i ostavite da odstoje neko vrijeme prije jela.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()