Zabilježene su prve ovogodišnje tropske noći: Dva mjesta u BiH se izdvajaju

Vreli juni

10.06.2024. 11:45
  • Podijeli:
vrucine-vrijeme-sarajevo-durgut-pixsell.jpg

U Gradačcu i u Bihaći prethodne dvije noći bile su tropske sa temperaturom iznad 20 stepeni Celzijusa, što su ujedno i prve ovogodišnje tropske noći.

Već dvije noći utastopno Gradačac i Bihać bili su užareni i to zbog minimalnih temperaturara zraka koje su bile izrazito visoke.
To ih je učinilo gradovima u kojima su ove godine zabilježene prve tropske noći, saopćio je meteorolog Bakir Krajinović.

"Nije ovo ništa neobično, tropske noći u prošlosti su se dešavale i tokom maja. Međutim, siguran sam da je sinoć bilo tegobno svima u ovim gradovima, ali i drugdje jer su minimalne temperature zraka bile dosta visoke kako na sjeveru tako i na jugu Bosne i Hercegovine", kazao je on.

Što se tiče prognoze za naredne dane, nastavit će se toplo vrijeme, ali uz mogućnost lokalnih nepogoda u vidu kiše, pljuskova i grmljavine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()