Ne spremajte zimsku odjeću, bit će još svega: Kakvo nas vrijeme očekuje iduće sedmice?

U kasnim večernjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne se očekuje jaka bura

27.03.2023. 09:22
  • Podijeli:
Kiša_hladno vreme_Foto Pixabay-638c508d60af8.webp Foto: Pixabay

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom.

Na planinama se očekuje snijeg. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, uz postepeno skretanje na sjeverni.

U kasnim večernjim satima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne se očekuje jaka bura. Jutarnja temperatura zraka bit će od 4 do 10 stepena. Na jugu će biti do 12 stepeni.

Dnevna temepratura kretast će se od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

U utorak, 28. marta u Bosni će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini se očekuje sunčano uz promjenljivu oblačnost.

Tokom dana je lokalno i povremeno moguća slaba kiša. Vjetar slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, sjeverni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 6. Dnevna temepratura bit će od 3 do 8, na jugu do 12 stepeni, glasi vremenska prognoza.

U srijedu, 29. marta bit će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, zapadni i sjeverozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od -5 do 1. Na jugu do 4 stepena. Dnevna će biti od 6 do 12, na jugu do 14 stepeni.

U četvrtak, 30. marta bit će pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjeren zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na sjeveru zemlje do 10. Dnevna će biti od 12 do 18, na sjeveru zemlje lokalno do 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()