Zelenski kritikovao svjetske čelnike: Razočaran sam što nisu došli

Više od stotinu zemalja i organizacija obavezalo se učestvovati na samitu u junu u Švicarskoj

02.06.2024. 11:07
  • Podijeli:
Tan2024-05-2715401863_2 volodimir zelenski AP PhotoPaul White (1)-66582b888dd00.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Paul White

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski, koji se danas sastao s američkim ministrom odbrane u Singapuru, rekao je da je razočaran što se "određeni svjetski čelnici" nisu obavezali učestvovati na mirovnom samitu o Ukrajini u Švicarskoj.

Kineski predsjednik Xi Jinping neće učestvovati, a koliko se dosad zna, ni američki predsjednik Joe Biden.

"Razočarani smo što neki svjetski čelnici još nisu potvrdili svoje učešće na mirovnom samitu", rekao je Zelenski, ne spominjući direktno Kinu ili SAD.

Zelenski je danas imao "vrlo dobar" sastanak s američkim ministrom odbrane Lloydom Austinom u Singapuru, dok nastoji dobiti snažnu podršku zapada suočen s ruskim napredovanjem na terenu.

Više od stotinu zemalja i organizacija obavezalo se učestvovati na samitu u junu u Švicarskoj, rekao je Zelenski i pozvao zemlje regije Azije i Pacifika da se pridruže.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()