Zelenski: Američka vojna pomoć stiže presporo, primljena sredstva su nedovoljna

Dok traje ruska ofanziva

01.06.2024. 17:40
  • Podijeli:
volodimir zelenski, 28 maj 2024 - profimedia-6659d71ddc593.webp Foto: Profimedia

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski opisao je brzinu isporuke američke pomoći Ukrajini kao "sporu" i objasnio da su do sada primljena sredstva nedovoljna.

"Vjerujem da je do sada stiglo malo od ovog iznosa. To je moje lično mišljenje. Ne mogu popuniti rezervne brigade da jednostavno zamijenim trenutne aktivne brigade kako bi se osigurala pravilna rotacija", rekao je Zelenski.

Istakao je da to Rusija jasno razumije.

"Šta sada rade sa Harkovom i zašto idu na sjever, imaju za cilj da razvuku front. Oni znaju da imamo nedovoljno osoblja, znaju da ne možemo poslati rezervu bez potrebnog naoružanja, za razliku od onoga kako Rusi šalju svoje trupe kao topovsko meso", kazao je Zelenski.

Napomenuo je da Rusija ne odustaje od primarnog cilja da okupira cijeli isto Ukrajine.

"Da je stiglo dovoljno (zaliha), popunili bismo brigade, ne bismo povlačili svoje snage iz Donbasa, a mogli bismo uzvratiti dalekometnim (projektilima) u Harkovskoj oblasti", rekao je Zelenski.

On je dalje objasnio da je Ukrajini potrebna pomoć brže, jer Rusi "iz minute u minutu oduzimaju ljudske živote".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()