Zategnuti odnosi Amerike i Ukrajine: Krah jednog velikog prijateljstva?

Ako izgubi podršku Amerike, hoće li Kijev nastaviti da se bori samostalno?

27.12.2022. 06:15
  • Podijeli:
kijev-pixabay.jpg

Savjetnik predsjednika Ukrajine Aleksej Arestovič izjavio je da smatra da Vašington neće prestati da podržava Kijev.

Međutim, ako se to i dogodi, to neće biti sljedeće godine, već nakon toga, ocijenio je, prenosi RT.

"Možda će nas i odbaciti, ali poslije 2023. godine. Čini mi se da ćemo se snaći za sljedeću godinu", izjavio je on u emisiji "Fejgin lajv", prenosi RT, javlja B92.

Arestovič je rekao i da ukoliko Sjedinjene Američke Države prestanu da podržavaju Ukrajinu, Kijev će nastaviti da se bori samostalno.

"Imamo podršku Evrope, ali i drugih zemalja van kontinenta", dodao je savJetnik ukrajinskog predsJednika.

Napomenuo je da Kijev može da računa i na podršku Kine, koja je, prema njegovim rIJečima, obećala da nikada neće ostaviti Ukrajinu na cJedilu, prenosi "Gazeta".

SavJetnik Zelenskog kazao je i da smatra da su glasine da će Minsk navodno napasti Ukrajinu vid psihološke torture, ali da u Kijevu "ne padaju na te fore", te da se sJeverne granice zemlje dobro brane i da su spremni da odgovore na bilo koji napad. S druge strane, kako tvrdi, Minsk nije spreman za ovakve manevre.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()