Zastrašujući napad ajkule: Mladić (20) snimio trenutak u kojem ostaje bez noge

Na kraju ga je njegov prijatelj i ronilački instruktor Tommaso Agosti izvukao iz vode i pozvao pomoć

15.12.2023. 15:02
  • Podijeli:
ajkula_napad_snimak_foto_YT Cropped-657c5395c89f6.webp Foto: YouTube/@dailymail

Matteo Mariotti (20), mladi Italijan koji studira biologiju mora u Australiji, ostao je bez noge nakon napada ajkule kod obale Queenslanda. Student je nakon napada objavio zastrašujuću snimku incidenta, i kako je pokušavao pobjeći morskoj nemani.

Na kraju ga je njegov prijatelj i ronilački instruktor Tommaso Agosti izvukao iz vode i pozvao pomoć. Govoreći za italijansku novinsku kuću l'Unione Sarda, Matteo je rekao da je otišao plivati ​​nakon što je saznao da mu je djed umro.

"Upravo sam saznao da je moj djed Giovanni umro. Otišao sam u more, trebao mi je mir... mislio sam zaplivati ​​nedaleko od obale, jer je u vodi bilo još ljudi. Jesam stavio masku s disalicom, ali sigurno ne bih otišao daleko; uzeo sam i malu kameru da snimam morska bića, kao i uvijek, ali već nakon nekoliko koraka u vodi osjetio sam strašnu bol u nozi."

Bol se ubrzo proširila, a Matteo je došao do zastrašujuće spoznaje da ga ajkula napada: "Ajkula me počela vući u more, sve dok u jednom trenutku nisam uspio rukama uhvatiti njenu glavu. Mučio sam se da raširim ta velika usta i oslobodim nogu, iako sam shvatio da od koljena naniže nije ostalo ništa."

Video objavljen na Instagramu prikazuje Mattea kako dolazi u plitku vodu, gdje ga je Tommaso uspio odvesti na sigurno, a Matteo je naglasio: "Vrištao sam od straha da će me morski pas stići, vrištao sam svom prijatelju Tommasu, koji je bio na plaži."

Matteo je odveden u bolnicu u Brisbaneu, gdje je već imao jednu operaciju, a zakazan je još jedan zahvat. Iako je djelomično izgubio lijevu nogu - koja mu je amputirana ispod koljena - Matteo je preživio užasnu muku: "Nikad nisam mislio da ću preživjeti to čudovište", dodavši: "Tommaso mi je spasio život."

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()