U Moskvi okončan proces djelomične mobilizacije

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin saopćio je kako je danas dovršen proces djelomične mobilizacije u Moskvi

17.10.2022. 13:56
  • Podijeli:
Gužva na graničnom prijelazu između Rusije i Gruzije. Foto: Reuters
Gužva na graničnom prijelazu između Rusije i Gruzije.

U Moskvi, glavnom gradu Rusije, okončan je proces djelomične mobilizacije, javlja Anadolu Agency (AA).

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin saopćio je kako je danas dovršen proces djelomične mobilizacije u Moskvi.

Ruski predsjednik Vladimir Putin 14. oktobra je saopćio kako će u sklopu djelomične mobilizacije u zemlji biti obuhvaćeno oko 222.000 osoba i da će u roku od oko dvije sedmice biti okončane sve aktivnosti u vezi s mobilizacijom.

Ministarstvo odbrane 21. septembra je saopćilo kako je planirano da u sklopu odluke o djelomičnoj mobilizaciji bude obuhvaćeno 300.000 ljudi.

Nakon donošenja odluke o mobilizacije, na stotine hiljada ruskih državljana napustili su zemlju, a veliki broj njih je prešao u Gruziju i Kazahstan.

U kratkom periodu je značajno poraslo interesovanje i za avionske kare, a na samom početku su rasprodate mnoge karte prema brojnim gradovima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()