Trump pozvao kršćane da glasaju za njega: "Samo ovaj put, poslije me baš briga"

Prvo suočavanje s Bidenom u četvrtak

23.06.2024. 09:15
  • Podijeli:
donald trump reuters-66595c11ad0e5.webp Foto: Reuters

Donald Trump održao je dva govora jučer pozivajući kršćanske pristaše da izađu na izbore i glasaju za njega posljednji put te pokušavajući pridobiti crne glasače u Philadelphiji obećanjima da će popraviti grad "opustošen krvoprolićem" premda podaci pokazuju pad nasilnog kriminala.

Bude li izabran u novembru, rekao je republikanski predsjednički kandidat na skupu od nekoliko hiljada ljudi na Sveučilištu Temple u Philadelphiji, dat će policiji "imunitet" da radi svoj posao i "dodijeliti" savezna sredstva gradovima koji se bore protiv nasilja.

Trump je odbacio kao "lažne" statistike FBI-a koje pokazuju daljnji pad razine nasilnih zločina i ubistava u cijeloj zemlji u prva tri mjeseca 2024. i optužio demokratskog predsjednika Joea Bidena da je lagao o podacima.

“Pod Trumpovom administracijom vratit ćemo zakon, red i sigurnost na naše ulice”, rekao je.

Obećanje da će se boriti protiv kriminala bilo je dio veće ponude crncima i Hispanoamerikancima, koji čine više od polovine gradskog stanovništva.

Trumpovu kampanju ohrabrile su neke ankete javnog mnijenja koje su pokazale da bi on mogao ojačati kod tih glasača u ovom izbornom ciklusu.

Kao što to često čini, Trump je ilegalne migrante u zemlji prikazao kao opasne i opterećujuće. Tvrdio je, bez navođenja dokaza, da otimaju poslove afroameričkim i latinoameričkim radnicima.

Trump i Biden suočit će se u prvoj predsjedničkoj debati 2024. u Atlanti u četvrtak.

Na ranijem događaju u subotu u Washingtonu koji je organizirala konzervativna kršćanska skupina Koalicija vjere i slobode bivši je predsjednik pozvao vjernike da u novembru izađu na birališta i glasaju za njega posljednji put.

"Kršćani idu u crkvu, ali ne glasaju toliko. Znate kakvu moć imate ako biste glasali", rekao je Trump. "Morate izaći i glasati. Samo ovaj put. Za četiri godine ne morate glasati, ok? Za četiri godine nemojte glasati, baš me briga", poručio je.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()