Trump: Izrael mora pobijediti u Gazi i završiti posao

Tvrdeći da je zaboravljeno ono što je Izrael doživio 7. oktobra, Trump je naveo da ove napade treba pamtiti i da Izrael treba da bude jak “kao i ranije” u američkoj politici

06.06.2024. 21:39
  • Podijeli:
donald tramp trump-65e6df23a78fc.webp Foto: AP Photo/Rebecca Blackwell

Bivši američki predsjednik Donald Trump je ustvrdio da je izraelski lobi bio najutjecajniji u Washingtonu prije 15 godina, ali je danas daleko od svoje nekadašnje moći "zbog nekih demokratskih imena".

Bivši američki predsjednik Donald Trump rekao je da Izrael “mora dobiti rat u Gazi i brzo završiti posao”.

Trump je u intervjuu za televiziju Fox News govorio o izraelskim napadima na Pojas Gaze i američko-izraelskim odnosima.

Tvrdeći da je zaboravljeno ono što je Izrael doživio 7. oktobra, Trump je naveo da ove napade treba pamtiti i da Izrael treba da bude jak “kao i ranije” u američkoj politici.

“Izrael mora završiti ovaj posao (u Gazi, op.a.), završiti ovaj posao brzo i snažno i vratiti se u život jer je predugo trajao. Moraju pobijediti i završiti posao”, rekao je republikanski političar.

S druge strane, Trump je ustvrdio da je izraelski lobi bio najutjecajniji u Washingtonu prije 15 godina, ali je danas daleko od svoje nekadašnje moći “zbog nekih demokratskih imena”.

Okrivljujući lidera većine u Senatu, demokratu Chucka Schumera, koji je prethodno ciljao izraelskog premijera Benjamina Netanyahua i izjavio da bi izbori trebali biti održani u Izraelu, Trump je rekao: “Oni (izraelski lobi, op.a.) nemaju pristalice koje su nekada imali. Čak se i Schumer ponaša kao Palestinac.”

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()