Snimak napravio problem: Netanjahu nas je uznemirio i razočarao

Administracija predsjednika Džo Bajdena je juče izrazila svoju frustraciju zbog snimka.

21.06.2024. 10:20
  • Podijeli:
biden netanyahu reuters-652ff50d76f78.webp Foto: Reuters

Bijela kuća je izrazila frustraciju prema premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu zbog njegove video izjave u kojoj optužuje SAD da zadržavaju pošiljke oružja i municije iz Izraela.


Administracija predsjednika Džo Bajdena je juče izrazila svoju frustraciju zbog snimka.

U međuvremenu, pojavila se informacija da je Bijela kuća otkazala američko-izraelski sastanak na visokom nivou nakon kritika izraelskog premijera, ali vrlo brzo je stigao demanti na tu vijest.

U prilog tome ide i činjenica da je za nastavak dana zakazan sastanak dvojice saradnika premijera Netanjahua sa savjetnikom za nacionalnu bezbjednost SAD-a Džejkom Salivenom.

Ponovo upitan o videosnimku tokom telefonskog brifinga s novinarima, portparol Savjeta za nacionalnu bezbjednost Bijele kuće Džon Kirbi je ponovio da su Netanjahuove tvrdnje bile "znemirujuće i razočaravajuće koliko i netačne".

Sjedinjene Američke Države insistiraju na tome da su zadržale samo jednu pošiljku bombi, o čemu su unaprijed govorile više od mjesec dana.

Netanjahu tek treba da otkrije na koje je druge pošiljke oružja mislio kada je pomenuo "nezamisliva" američka "odlaganja" u transferu oružja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()