Slaba utjeha: Gradonačelnik Moskve naredio isplatu odštete porodicama poginulih i ranjenima

Pucnjava se dogodila sinoć u koncertnom prostoru "Krokus siti hola" u gradu Krasnogorsku, nedaleko od Moskve, nakon čega je izbio veliki požar.

23.03.2024. 12:52
  • Podijeli:
moskva, teroristički napad u moskvi, ruske službe bezbednosti - 23 mart 2024 - profimedia (2)-65feabdaedc2b.webp Foto: Profimedia

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin naredio je da se porodicama poginulih u terorističkom napadu isplati odšteta od po tri miliona rubalja (32.500 dolara) po osobi, a ranjenima će pripasti pomoć u rasponu od 500.000 rubalja do jedan milion rubalja.

"Porodicama građana koji su poginuli u terorističkom aktu u zgradi koncertne dvorane `Krokus siti hol` 22. marta 2024. godine isplatiti po tri miliona rubalja za svaku umrlu osobu, osim za one koji su živjeli u Moskovskoj oblasti", navodi se u naredbi koju je potpisao Sobjanjin, prenosi Srna.

Ranjeni u terorističkom napadu koji se nalaze u bolnicama dobiće po milion rubalja, a oni koji su zbrinuti ambulantno po 500.000 rubalja, navodi se u naredbi.

Vlasti Moskovske oblasti će, takođe, platiti odštetu onima koji su pogođeni terorističkim napadom koji su živjeli u neposrednoj blizini ruske prijestonice, istakao je Sobjanin.

Pucnjava se dogodila sinoć u koncertnom prostoru "Krokus siti hola" u gradu Krasnogorsku, nedaleko od Moskve, nakon čega je izbio veliki požar.

Jedanaest osoba privedeno je u vezi sa napadom, uključujući četvoro koji su direktno odgovorni, saopštila je ruska Federalna služba bezbjednosti /FSB/. Ova četvorica privedena su u ruskom regionu Brjansk, koji se graniči sa Ukrajinom, u razmaku od nekoliko časova, dodaje FSB.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()