Rusija objavila da je uspješno lansirala interkontinentalnu balističku raketu

Lansiranje je izvedeno u okviru državnog testiranja perspektivnih raketnih sistema

13.04.2024. 13:50
  • Podijeli:
rusija_raketa_test_foto_X-66198afddfbf1.webp Foto: X/@BNONews

Ruska vojska izvela je probno lansiranje interkontinentalne balističke rakete sa poligona Kapustin Jar, saopćilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

"Dana 12. aprila 2024. godine, sa 4. državnog centralnog međuspecifičnog poligona Kapustin Jar u Astrahanskoj oblasti, borbena posada Raketnih strateških snaga uspješno je lansirala interkontinentalnu balističku raketu mobilnog kopnenog raketnog sistema", saopćilo je ministarstvo.

Kako je precizirano, lansiranje je izvedeno u okviru državnog testiranja perspektivnih raketnih sistema. Osim toga, cilj je bio potvrditi stabilnost projektila u službi ruske vojske.

Ministarstvo je istaklo da su svi zadaci završeni u potpunosti. Rezultati ukazuju na visoku pouzdanost domaćih projektila, osiguravajući stratešku sigurnost zemlje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()