Rusija nakon napada: Dan žalosti i povećan broj snaga sigurnosti ispred suda u Moskvi

Ruske vlasti su uhapsile 11 osoba u vezi s napadom, uključujući četiri direktno umiješane, prema saopćenju Federalne službe sigurnosti

24.03.2024. 14:04
  • Podijeli:
zasava na pola koplja, sankt peterburg, teroristički napad u moskvi - 23 mart 2024 - profimedia-65ffc54072d86.webp Foto: Profimedia

Pojačano prisustvo pripadnika snaga sigurnosti i vozila zabilježeno je ispred suda u glavnom gradu Rusije Moskvi, gdje bi trebalo da bude saslušano 11 osoba privedenih zbog sumnje da su izvršile napad na koncertnu dvoranu u Moskvi u petak navečer.

Povodom terorističkog napada u dvorani “Crocus City Hall” u kojem su ubijene najmanje 133, a ranjene 152 osobe danas je u Rusiji proglašen Dan žalosti.

Zastave širom zemlje spuštene su na pola koplja, dok ljudi polažu cvijeće na mjesto masakra u “Crocus City Hallu” gdje su naoružane osobe otvorile vatru na prisutne.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin obećao je da će kazniti one koji stoje iza “namjernog masakra”, rekavši da su uhapšena četvorica naoružanih napadača koji su pokušavali pobjeći u Ukrajinu.

“Izražavam duboko, iskreno saučešće svima koji su izgubili svoje najmilije. S vama tuguje cijela zemlja i cijeli naš narod”, rekao je Putin u obraćanju naciji u subotu.

Ruske vlasti su uhapsile 11 osoba u vezi s napadom, uključujući četiri direktno umiješane, prema saopćenju Federalne službe sigurnosti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()