Peskov: Raketni napadi na više regija u Ukrajini izvedeni u sklopu "specijalne vojne operacije"

Putin i Erdogan mogli bi razgovarati oko mogućnosti pregovora Rusije i Zapada u Astani

10.10.2022. 13:43
  • Podijeli:
dmitrij_peskov - reuters-1663951266938.webp Foto: Reuters

Glasnogovrnik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da su raketni napadi na više regija u Ukrajini izvedeni u sklopu "specijalne vojne operacije" te da bi predsjednik Recep Tayyip Erdogan i ruski predsjednik Vladimir Putin mogli razgovarati o mogućnosti pregovora između Rusije i Zapada u Astani, javlja Anadolija.

Govoreći na konferenciji za novinare u Moskvi, Peskov je rekao kako još nema jasnih informacija o tome hoće li se razgovori Rusije i Zapada održati u Turskoj.

"Da bi se moglo govoriti o mogućnosti takvih pregovora, potrebno je razumjeti svrhu i ishod ovog sastanka, a zatim donijeti odluku", poručio je Peskov.

Odgovarajući na pitanje hoće li ruski predsjednik Vladimir Putin i turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan u Astani razgovarati o prijedlogu Turske za pregovore Rusije i Zapada o Ukrajini, Peskov je rekao: "Najvjerojatnije."

Dodao je kako bi do sastanka mogli doći tokom ove sedmice.

Govoreći i o jutrošnjih raketnim napadima u Ukrajini, Peskov je rekao: “Sve se to događa u okviru specijalne vojne operacije. Naravno, važni dijelovi operacije ne izvode se bez obavijesti vrhovnog komandanta."
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()