Pedro Sanchez objavio da će ostati na poziciji premijera Španije

Istraga je uslijedila nakon žalbe grupe za pritisak Manos Limpias za koju se zna da je u prošlosti imala veze sa krajnjom desnicom Španije

29.04.2024. 12:05
  • Podijeli:
pedro sanchez reuters-655e176725dbf.webp Foto: Reuters

Premijer Španije Pedro Sanchez saopćio je da neće podnijeti ostavku i da će ostati na poziciji premijera.

Ova odluka je uslijedila nakon što je prošle sedmice iznenada najavio da razmatra podnošenje ostavke nakon što je sud u Madridu rekao da je otvorio istragu protiv Sanchezove supruge Begone Gomez.

Istraga je uslijedila nakon žalbe grupe za pritisak Manos Limpias za koju se zna da je u prošlosti imala veze sa krajnjom desnicom Španije.

Navodi se da je Gomez bila uključena u trgovinu uticajem u svojim poslovima sa privatnim preduzećima.

"Odlučio sam da nastavim sa više snage", rekao je Sanchez u današnjem obraćnju u kojem je osudio napade na svoju porodicu.

Sanchez je optužbe sa kojima se suočila njegova supruga nazvao kulminacijom višegodišnje desničarske kampanje uznemiravanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()