Okretanje leđa nije opcija: Sastali se Bajaden i Si

Dvojica lidera sreli su se daleko od mjesta na kojem se održava konferencija, na imanju "Filoli", koje je udaljeno nekoliko desetina kilometara od San Franciska i koje je pažljivo odabrano zbog bezbjednosnih mjera.

15.11.2023. 22:37
  • Podijeli:
Džozef Bajden Si Đinping Xi Jinping Josef Biden Reuters-1668410709639.webp Foto: Reuters

Američki predsjednik Džozef Bajden i kineski lider Si Đinping sastali su se danas na imanju u blizini San Franciska prvi put direktno nakon više od godinu dana.

Agencija AP navodi da je američki predsjednik stigao prvi i sačekao je Sija, nakon čega su se rukovali na crvenom tepihu.

Bajden i Si stigli su juče u San Francisko kako bi se sreli na marginama samita Foruma azijsko-pacifičke ekonomske saradnje /APEK/.

Dvojica lidera sreli su se daleko od mjesta na kojem se održava konferencija, na imanju "Filoli", koje je udaljeno nekoliko desetina kilometara od San Franciska i koje je pažljivo odabrano zbog bezbjednosnih mjera.

Bajden i Si pokrenuli su razgovore o tome kako je važan i neophodan odnos između njihovih zemalja, posebno u vrijeme kada se svijet oporavlja od pandemije.

Bajden je istakao da je cilj samita da lideri shvati jedan drugog, a Si je istakao da nose veliku odgovornost za svijet.

"Za dvije velike zemlje poput Kine i Amerike, okretanje leđa jednim drugim nije opcija. Planeta Zemlja dovoljno je velika da dvije zemlje budu uspješne", naglasio je kineski lider. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()