Nekadašnji saradnici: Pence ide na "crtu" Trumpu

Očekuje se da će Pence objaviti svoju kandidaturu za predsjednika 7. juna u Des Moinesu, u saveznoj državi Iowi

01.06.2023. 09:06
  • Podijeli:
Majkl Pens shutterstock-64783802c6f3c.webp Foto: Shutterstock

Bivši američki potpredsjednik Mike Pence kandidovat će se za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) na izborima 2024. godine, izvještavaju lokalni mediji u srijedu.

Očekuje se da će Pence objaviti svoju kandidaturu za predsjednika 7. juna u Des Moinesu, u saveznoj državi Iowi.

Pence će se suočiti s velikom konkurencijom u trci za republikanskog predsjedničkog kandidata u kojoj su već njegov nekadašnji šef, bivši predsjednik Donald Trump, zatim guverner Floride Ron DeSantis, bivša guvernerka Južne Karoline Nikki Haley, senator Tim Scott, bivši guverner Arkansasa Asu Hutchinson i poduzetnik Vivek Ramaswamy.

Trump je favorit u većini nacionalnih anketa, a slijedi ga DeSantis.

Kada je riječ o demokratama, američki predsjednik Joe Biden se ponovo kandiduje za predsjedničku funkciju, a ostali kandidati su publicistica Marianne Williamson i Robert F. Kennedy Jr., nećak bivšeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()