Mike Pence najavio kanditaturu

U videosnimku objavljenom uoči početka njegove kampanje kasnije u toku dana u Iowi, Pence se predstavlja kao Reaganov republikanac koji želi vratiti Ameriku konzervativnim principima

07.06.2023. 14:22
  • Podijeli:
mike-pence-reuters.jpg

Bivši potpredsjednik Sjedinjenih Država Mike Pence najavio je u srijedu da se kandiduje za predsjednika, otvarajući bitku za republikansku nominaciju sa svojim bivšim šefom Donaldom Trumpom, javlja CNN.

U videosnimku objavljenom uoči početka njegove kampanje kasnije u toku dana u Iowi, Pence se predstavlja kao Reaganov republikanac koji želi vratiti Ameriku konzervativnim principima.

"Bilo bi lako ostati po strani. Ali nisam tako odgojen",  kaže on u videu.

"Zato danas, pred Bogom i mojom porodicom, objavljujem da se kandidujem za predsjednika Sjedinjenih Država", rekao je Pence.

Penceova predsjednička kandidatura stavlja ga u jedinstvenu poziciju jer postaje prvi potpredsjednik u modernoj historiji koji je izazvao svog starog šefa, koji je trenutni favorit za republikansku nominaciju 2024. godine. Iako je bio lojalan zamjenik Trumpa, Pence je raskinuo s njim odbijajući poništiti rezultate izbora 2020. i predsjedavajući Kongresom koji je potvrdio pobjedu Joea Bidena 6. januara 2021.

Pence u videu – koji ne spominje Trumpa i ne sadrži slike bivšeg predsednika – tvrdi da različita vremena zahtijevaju drugačije vođstvo i da je naciji potreban vođa "koji će se, kako je Lincoln rekao, dopasti boljim anđelima naše prirode."

-"Možemo vratiti ovu zemlju. Možemo braniti našu naciju i osigurati našu granicu. Mogli bismo oživjeti našu ekonomiju i vratiti našu naciju na put uravnoteženog budžeta, braniti naše slobode i dati Americi novi početak za život ", kaže Pence.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()