Litvanija okrivila Rusiju za napad na pomoćnika Navaljnog

Predsjednik Gitanas Nauseda izjavio je da je napad na pomoćnika Navaljnog, Leonida Volkova, očigledno unaprijed planiran i povezan s drugim provokacijama protiv Litvanije

13.03.2024. 16:25
  • Podijeli:
litvanija_zastava_rtrs -65f1bca75e6ff.webp Foto: RTRS

Litvanija je u srijedu okrivila Moskvu za noćni napad čekićem na prognanog glavnog pomoćnika pokojnog ruskog opozicionog čelnika Alekseja Navaljnog ispred njegove kuće u Viljnusu.

Predsjednik Gitanas Nauseda izjavio je da je napad na pomoćnika Navaljnog, Leonida Volkova, očigledno unaprijed planiran i povezan s drugim provokacijama protiv Litvanije.

“Mogu da poručim samo jednu stvar Putinu”, niko vas se ovdje ne plaši”, kazao je Nauseda.

Kontraobavještajna agencija litvanske državne sigurnosti saopćila je da je napad vjerovatno izveden kako bi se spriječila ruska opozicija da utječe na ruske predsjedničke izbore, prenosi Reuters.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()